ALKMAAR - Na drie opeenvolgende nederlagen heeft AZ weer eens gewonnen in de eredivisie. In het DSB-stadion werd NAC Breda zaterdagavond verslagen, 1-0. Van indrukwekkend spel was nog steeds geen sprake bij de kampioenen.

Toch was coach Ronald Koeman tevreden. ''We hebben de opgaande lijn van de wedstrijd in de Champions League tegen Standard Luik (1-1) voortgezet.

Onze zege was zondermeer verdiend. Het enige dat we hebben verzuimd is na de rust het tweede doelpunt te maken. Verdedigend hebben we niets weggegeven.''

Na een half uur kwam AZ op voorsprong. Jeremain Lens scoorde, na een kans die hij op doorzettingsvermogen had afgedwongen.

Het was één van de weinige mogelijkheden die de Alkmaarders in het eerste deel kregen.

El Hamdaoui

Lens had mogelijk niet gespeeld als Mounir El Hamdaoui beschikbaar was geweest. De topschutter van het vorig seizoen, de afgelopen week nog scorend tegen Standard Luik, meldde zich echter te laat in het stadion. Trainer Ronald Koeman zette hem prompt buiten de selectie.

AZ's tweede aanvaller van allure, Moussa Dembélé, haalde het einde van de eerste helft niet. Al in de 41e minuut wisselde Koeman de aangeslagen Belg. Voor hem verscheen Ari binnen de lijnen.

Wind

Sprankelend was het, wellicht mede door de tegenslagen, allemaal nog niet bij AZ. Een straffe wind maakte het voetballen er in Alkmaar ook al niet gemakkelijker op.

Afgezien van de treffer waren er nog aardige schoten van Stijn Schaars en Sébastien Pocognoli, maar verder werd Jelle ten Rouwelaar in het doel van NAC nauwelijks op de proef gesteld.

De Graaf

NAC, dat zijn laatste drie duels (twee keer competitie, één keer beker) in Alkmaar had gewonnen, was bijna in het geheel niet dreigend.

Een aardige poging van Edwin de Graaf ging net naast, dat was het grotendeels. ''We hebben hard gewerkt, maar niet veel afgedwongen'', vond trainer Robert Maaskant.

De tweede helft sukkelde op dezelfde wijze voort als de eerste. AZ probeerde het wel, maar mist nog het juiste gevoel in de combinaties om een wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Bij NAC is, na de slechtste reeks van de laatste weken, evenmin veel vertrouwen aanwezig. Zo bleef de ontmoeting vooral steken in goede bedoelingen.

Enkele minuten voor het eind viel ook nog eens AZ's doelman Sergio Romero geblesseerd uit. Voor hem speelde Joey Didulica de wedstrijd uit.