DEN BOSCH - De voorsprong van Go Ahead Eagles op de concurrentie in de Jupiler League is vrijdag kleiner geworden. Het elftal van trainer Andries Ulderink kwam, vijf dagen na winst van de eerste periodetitel, bij FC Den Bosch niet verder dan 1-1.

Koen van der Biezen bracht Go Ahead halverwege de eerste helft met zijn zevende competitiedoelpunt nog wel op voorsprong. Fabio Caracciolo maakte, met zijn achtste treffer van het seizoen, nog voor rust gelijk.

Achtervolgers Cambuur Leeuwarden, De Graafschap en Helmond Sport wonnen wél. Cambuur was in eigen stadion met 3-1 te sterk voor het laaggeklasseerde FC Eindhoven.

Voor Cambuur troffen Nassir Maachi, Ruud ter Heide en Sandor van der Heide doel. Rémy Amieux scoorde tegen.

De Graafschap

De Graafschap versloeg FC Dordrecht met 2-0, Helmond Sport behaalde tegen FC Omniworld een overwinning van 2-1. Voor De Graafschap scoorden Berry Powel en Yuri Rose in het eerste kwartier.

Helmond Sport maakte beide treffers juist in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Johan Voskamp (70e minuut) en Guus Joppen (74e minuut) waren de doelpuntenmakers. Serdar Ozturk deed in de slotminuut nog iets terug voor Omniworld.

Koploper

Go Ahead blijft na tien speelronden koploper met 23 punten. Cambuur heeft nu 22 punten, De Graafschap en Helmond Sport 21.

Onderin de Jupiler League behaalde FC Emmen de eerste overwinning van het seizoen. Nieuwkomer Milos Malenovic speelde in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn een hoofdrol door twee keer te scoren. Emmen blijft met vijf punten wel laatste op de ranglijst.

Volendam

Fortuna Sittard steeg dankzij een zege van 3-2 op FC Volendam van de negentiende naar de zeventiende plaats. Bij rust stonden de Limburgers nog achter. Anthony di Lallo en Demba Traoré zorgden alsnog voor drie punten.

De positie van trainer Edward Sturing zal door het verlies verder onder druk komen te staan. Volendam heeft na tien wedstrijden slechts tien punten.