AMSTERDAM - Formule 1-coureur Felipe Massa begint 2010 met een nieuwe ploeggenoot aan zijn zijde. Deze week werd bekend dat Fernando Alonso vanaf volgend seizoen voor Ferrari rijdt.

De komst van de Spanjaard naar de Italiaanse renstal roept gemengde gevoelens op bij Massa.

De 'crashgate' waar Renault, de huidige ploeg van Alonso, bij betrokken was kostte de Braziliaan volgens hem namelijk de wereldtitel in 2008.

Massa vindt dat Alonso, die de race in Singapore destijds won, bestraft had moeten worden.

Beroofd


''Ik ben gewoon beroofd van mijn titel en in tegenstelling tot alle straffen hebben ze niets met de race van 2008 in Singapore gedaan. De resultaten zijn gewoon gelijk gebleven en dit voelt niet goed,'' zegt Massa, die net hersteld is na een zware crash, tegen Globo-televisie.

‘' 'Singapore' heeft de uitkomst van het kampioenschap veranderd en ik heb dat verloren,’' refereerde de Braziliaan aan de verknoeide, ongelukkige, pitstop die Ferrari moest maken nadat Nelsinho Piquet zijn auto opzettelijk in de muur zette.

Juventus

Massa begrijpt niet waarom ze de resultaten laten staan. ''In de voetbalwereld wordt een club gedegradeerd, zie Juventus, en hier in de Formule 1 sturen ze alleen Flavio Briatore naar huis. Ik kan het niet begrijpen en vind het niet juist.''