MUNCHEN - Arjen Robben is zeker voor enkele weken uitgeschakeld. De vleugelaanvaller van Bayern München raakte woensdag in het Champions League-duel met Juventus geblesseerd.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij een operatie aan zijn rechterknie moet ondergaan.

''Het is geen zware blessure, met de meniscus en de banden in zijn knie is niets aan de hand. Maar het gaat wel drie tot vier weken duren'', zei coach Louis van Gaal donderdag.

Nederlands elftal

Robben moet de trip van het Nederlands elftal volgende week naar Australië door zijn blessure aan zich voorbij laten gaan. Bondscoach Bert van Marwijk maakt vrijdag de selectie bekend voor de oefeninterland tegen de ploeg van zijn Nederlandse collega Pim Verbeek.

Van Gaal kan voorlopig ook niet beschikken over zijn andere vleugelaanvaller, Franck Ribéry. De Fransman heeft last van zijn knie en mist daardoor in ieder geval zaterdag de competitiewedstrijd tegen FC Köln.

Ribéry

Het is volgens Van Gaal nog onduidelijk of Ribéry volgende week in actie kan komen voor de nationale ploeg van Frankrijk, die een WK-kwalificatiewedstrijd moet spelen tegen de Faroër.

Daniël van Buyten kwam de confrontatie met Juventus - door Van Gaal donderdag omschreven als ''een slagveld'' - ook niet ongeschonden door. De Belgische mandekker liep een voetblessure op en ontbrak daardoor donderdag op de training. Hij hoopt op tijd fit te zijn voor het treffen met FC Köln.