AMSTERDAM - AC Milan is achter de schermen bezig om Marco van Basten naar Italië te halen, zo meldt de Italiaanse krant Corriero dello Sport donderdag.

Van Basten moet Leonardo, de huidige trainer van de Rossoneri, opvolgen. De Braziliaan zit na de zwakke resultaten in de laatste weken op de schopstoel.

AC Milan staat na zes speelronden op de elfde plaats in de Serie A en stelde woensdag in de Champions League met een nederlaag in eigen huis tegen FC Zürich (0-1) zwaar teleur.

Van Basten zit sinds zijn vertrek bij Ajax eind vorig seizoen zonder club en zou op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Niet gemeld

Het kamp Van Basten spreekt de Italiaanse berichtgeving tegen. "Nee, Milan heeft zich nog niet bij mij gemeld en ook nog niet bij Marco, zover ik weet", aldus zijn raadsman Perry Overeem.

Volgens Overeem staat zijn cliënt nu überhaupt niet open voor een nieuw trainersavontuur. "Op dit moment niet. Zijn vertrek bij Ajax afgelopen zomer is nog vrij pril. Hij is zich nog aan het beraden op zijn toekomst."