AMSTERDAM - Kimi Raikkonen heeft nog niet besloten wat hij volgend jaar gaat doen. "Misschien Formule 1, misschien rally, misschien wel niets. Ik laat het je wel weten als ik gekozen heb."

Er is geen peil te trekken op de toekomstplannen van Raikkonen. Nu Ferrari Fernando Alonso heeft binnengehaald en Felipe Massa wil aanhouden, staat de Fin op straat. Maar hij weet niet wat hij nu gaat doen.

"Ik heb er nog niet zoveel over gesproken. Maar ik heb ook nog wel even de tijd om een beslissing te maken", zegt hij in Japan. "Misschien race ik, misschien niet."

Raikkonen erkent dat een overstap naar het wereldkampioenschap rally een optie is. "Maar de kans dat ik doorga in de Formule 1 is net zo groot."

'Goede toekomst'

"Als ik besluit in de Formule 1 te blijven, zal ik niet naar één van de kleinere teams gaan. Mijn doel zal de wereldtitel zijn, anders is er geen reden om in de Formule 1 te rijden. Ik heb al bereikt wat ik wilde, maar als ik dan toch blijf racen, dan wil ik meer races en titels winnen."

Over zijn vertrek bij Ferrari blijft de coureur vaag. "Er zijn veel redenen waarom dat gebeurde", zegt hij. "Maar ik ben blij met mijn beslissing en ik denk dat ik nog steeds een goede toekomst voor me heb."