AMSTERDAM - Thomas Dekker wil na zijn schorsing wegens doping zijn wielercarrière voortzetten. ''Ik zal die straf accepteren en dan wil ik opnieuw beginnen. Ik ben nog veel te jong om nu mijn wielrencarrière af te sluiten.''

Dat zegt de geplaagde Noord-Hollander donderdag in De Telegraaf.

De 25-jarige Dekker kreeg woensdag te horen dat ook de contra-expertise van een urinestaal uit december 2007 duidde op het gebruik van verboden middelen. Hij is daardoor definitief schuldig bevonden aan doping.

Dekker is de eerste 'retropositieve' renner; de internationale wielrenunie UCI testte een oude urinestaal opnieuw met moderne middelen en trof sporen van epo aan.

Fout

''Noem het onbezonnenheid'', aldus Dekker, die woensdag niet wilde reageren. ''Ik zat niet lekker in mijn vel. Het was de periode waarin ik steeds werd teruggeslagen door mijn heupblessure. Maar ik wil niet naar excuses zoeken. Ik ben fout geweest.''

Schorsing

Dekker hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Hij zal worden bestraft door de wielerbond van Monaca, omdat hij op een licentie fietste van die bond.

Hij heeft momenteel geen ploeg, want werkgever Silence-Lotto heeft hem inmiddels ontslagen.