MÜNCHEN - Arjen Robben weet donderdag waarschijnlijk meer over de ernst van de knieblessure die hij woensdagavond heeft opgelopen in de Champions League-wedstrijd van Bayern München tegen Juventus (0-0).

De Nederlandse aanvaller verdraaide vlak voor rust zijn rechterknie en moest strompelend het veld verlaten.

De club van trainer Louis van Gaal bevestigde na de wedstrijd op de website van Robben zijn rechterknie heeft verdraaid. De Nederlander ondergaat donderdag nader onderzoek.

Robben weet dan ook of hij fit genoeg is om volgende week met het Nederlands elftal een trip te maken naar Australië.

Oranje speelt volgende week zaterdag een oefenwedstrijd tegen de ploeg van bondscoach Pim Verbeek. Bert van Marwijk, de keuzeheer van het Nederlands elftal, maakt vrijdag zijn selectie voor de trip naar Australië bekend.

Van Gaal

Van Gaal zei na afloop tegen de NOS dat hij vreest voorlopig niet over zijn landgenoot te kunnen beschikken.

''Ik denk dat hij zwaar geblesseerd is. Meestal weet een speler zelf wel of het ernstig is en toen ik hem er naar vroeg, zei hij dat er iets kapot is. We weten het natuurlijk nog niet zeker, maar als de speler het zelf al aangeeft is er wel wat aan de hand.''

Robben wordt in zijn carrière achtervolgd door blessures. De Nederlander had al een lichte kwetsuur overgehouden aan de competitiewedstrijd afgelopen weekeinde tegen Hamburger SV, maar werd toch fit genoeg bevonden om tegen Juventus te starten.