MÜNCHEN - Bayern München heeft woensdag nagelaten om trainer Louis van Gaal een groot plezier te doen.

De Duitsers kwamen in hun tweede groepswedstrijd in de Champions League niet verder dan 0-0 tegen Juventus, de ploeg waar Van Gaal slechte herinneringen aan beleeft.

Met Ajax verloor de Amsterdamse coach in 1996 de finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi na strafschoppen van de ploeg uit Turijn.

Van Gaal had woendag graag revanche willen nemen op Juventus, maar zijn ploeg liet het na een flitsende eerste helft afweten.

Bayern miste bovendien een handvol opgelegde kansen. De club uit Beieren gaat na twee speeldagen wel aan de leiding in groep A met vier punten.

Eerste helft

De twee Europese grootmachten schotelden de 66.000 toeschouwers in de Allianz Arena vooral in de eerste helft een enerverend schouwspel voor.

Bayern München - met Edson Braafheid voor het eerst in de basis op het hoogste Europese podium - speelde vol op de aanval en omdat Juventus daardoor ook ruimte kreeg, golfde het spel in hoog tempo op en neer.

Ribéry

Met enkele prachtige acties eiste Franck Ribéry de hoofdrol voor zich op. De Fransman dribbelde halverwege de eerste helft handig tussen de Italiaanse verdedigers Grygera en Chiellini door en passeerde ook doelman Gianluigi Buffon met een artistieke boogbal.

De doelman van Juventus zag de bal tot zijn opluchting echter ook net over de lat verdwijnen.

Klose

Van Gaal gaf woensdag Miroslav Klose als spits de voorkeur tussen de vleugelspelers Ribéry (links) en Arjen Robben (rechts).

De Nederlandse oefenmeester heeft vier topspitsen tot zijn beschikking en moet daarom wekelijks moeilijke keuzes maken.

Klose liet zich na een half uur voor de eerste keer zien. Op aangeven van Philipp Lahm kopte de Duitser de bal net over het doel.

Aan de andere kant van het veld was David Trezeguet dicht bij een treffer. Op een voorzet van de linkerflank knalde de Fransman de bal met links net naast.

Robben

Van Gaal kreeg vlak voor rust een flinke tegenvaller te verwerken. Robben verdraaide bij een actie zijn rechterknie en moest strompelend het veld verlaten.

Met Olic als vervanger op de rechterflank draaide Bayern München in de tweede helft wat minder soepel dan voor rust. Toch kreeg Klose na een uur spelen een niet te missen kans op de openingstreffer.

De ervaren spits raakte de bal echter maar half en zag zijn inzet knullig voorlangs gaan. Juventus beperkte zich na rust vooral tot tegenhouden en kreeg uiteindelijk met een punt het gewenste resultaat in Duitsland.

Bayern München - Juventus