ENSCHEDE - Met een overwinning in de heksenketel van Istanbul op Fenerbahçe maakte FC Twente twee weken geleden indruk op de rest van Europa.

Donderdag treedt het elftal in Romenië aan tegen Steaua Boekarest.

''In de competitie hebben we laten zien om te kunnen gaan met de hoge verwachtingen, nu moeten we dat in Europa ook laten zien'', aldus coach Steve McClaren woensdag op de website van de Tukkers.

FC Twente werd na de zege op Fenerbahçe (1-2) overladen met complimenten. ''Ook in Engeland heb ik veel reacties gekregen op de zege'', vertelt McClaren.

Favoriet

"De drie punten die we daar hebben gehaald, plaatst ons in een heel goede positie. Maar goed, donderdag krijgen we met Steaua Boekarest weer een andere tegenstander. Na de loting werden Fenerbahçe en Steaua als favoriet aangemerkt, dat zegt wel iets.'' De Roemenen kwamen in hun eerste wedstrijd in groep H niet verder dan 0-0 tegen FC Sheriff uit Moldavië.

McClaren kan voor de confrontatie met Steaua Boekarest in ieder geval niet beschikken over Slobodan Rajkovic. De Servische verdediger onderging vorige week een hernia-operatie en kan daardoor ongeveer zes weken niet voetballen.

Carney

McClaren kan de komende weken niet beschikken over verdediger David Carney. De Australische linksback is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van een rode kaart die hij kreeg in een wedstrijd van het beloftenteam. Dat maakte de club uit Enschede woensdag op de website bekend.

Carney kreeg maandag de rode kaart in de wedstrijd tegen Jong NEC. De 25-jarige Australiër, die in de zomer overkwam van Sheffield United, werd voor vier duels van de beloften geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

In de tussentijd mag hij ook geen wedstrijden spelen in het eerste elftal van FC Twente. Carney kwam tot nu toe twee keer in actie voor de hoofdmacht van de Tukkers.