EINDHOVEN - Op de laatste training van PSV voor de wedstrijd in de Europa League tegen het Roemeense CFR 1907 Cluj is woensdag Danny Koevermans geblesseerd afgehaakt.

De spits kreeg tijdens de oefensessie last van zijn hamstring en vertrok onmiddelijk richting kleedkamer.

Het is onwaarschijnlijk dat hij donderdag in Eindhoven van de partij is.

Rutten, die altijd in alle openheid traint, had tijdens de sessie net zijn favoriete elf het zogenoemde hesje gegeven.

Daaruit bleek dat PSV tegen Cluj met dezelfde formatie speelt als afgelopen zaterdag tegen Willem II. Na het vertrek van Koevermans nam Ola Tiovonen meteen diens positie als midvoor in, geflankeerd door Balazs Dzsudzsak en Danko Lazovic.

Indruk

PSV maakt de laatste weken indruk, met zeges tegen Feyenoord en Willem II. Zowel nationaal- als internationaal is de club dit seizoen nog ongeslagen. ''Het is heel vervelend dat dit met Koevermans gebeurt'', zei Rutten.

''Ook dit moeten we kunnen opvangen. We hebben dit seizoen vaker laten zien meer dan elf goede spelers te hebben.'' De trainer neemt normaal gesproken geen risico's met geblesseerde spelers. ''Tenzij het om de finale zou gaan.''

Opvallend

Dat Koevermans de laatste tijd in de basis staat is enigszins opmerkelijk. Aan het begin van het seizoen zag het er naar uit dat Toivonen de onbetwiste nummer één zou zijn. Inmiddels scoorde Koevermans al zes keer in de competitie.

Opvallend is dat de twee treffers in het vorige Europese duel van PSV bij Sparta Praag (2-2) gemaakt werden door Jonathan Reis. Hij verving in Tsjechië in de slotfase Koevermans.

Vergelijkbaar niveau

Volgens Rutten is Cluj, dat eerder in de Europa League won van Kopenhagen (2-0), van een vergelijkbaar niveau als Sparta Praag. ''Misschien zit Sparta wat beter in de jonge talenten. Daar staat veel routine aan de kant van de Roemenen tegenover. Maar veel verschil is er volgens mij niet. Ik denk dat iedereen in deze groep aan elkaar is gewaagd.''

Cluj behoort de laatste jaren tot de toonaangevende clubs van Roemenië. In 2008 werd het elftal voor de eerste keer nationaal kampioen. In de groepsfase van de Champions League won het vervolgens een keer van AS Roma (2-1) en speelde het gelijk tegen Chelsea (0-0).

Rutten: ''Die resultaten zeggen wel iets over de kwaliteit van het elftal. Cluj beschikt nu over nagenoeg dezelfde spelers als een jaar geleden. We moeten oppassen''

De opstelling van PSV: Isaksson; Manolev, Ooijer, Rodriguez en Pieters; Afellay, Bakkal en Engelaar; Lazovic, Toivonen en n Dzsudzsak.

Oproep Rutten

Coach Rutten heeft woensdag een beroep gedaan op de PSV-aanhang. Een dag voor de thuiswedstrijd tegen CFR 1907 Cluj zijn er pas 13.000 kaarten verkocht. Het stadion in Eindhoven, vol bij elk competitieduel, biedt plaats aan ongeveer 33.000 fans.

''Ik vind het best wel jammer dat het er naar uitziet dat de tribunes waarschijnlijk lang niet vol zitten. Het kan voor ons een nadeel zijn", aldus Rutten.

"Bovendien denk ik dat ons spel de laatste weken zeker aantrekkelijk was om naar te kijken. Hopelijk besluiten veel mensen donderdag op het laatste moment alsnog te komen.''