WAALWIJK - Hoofdsponsor Ben Mandemakers gaat er alles aan doen om RKC Waalwijk te laten voortbestaan. Het bestuur van de Brabantse club trad maandag af. RKC kampt met financiële problemen.

De hekkensluiter van de eredivisie heeft onder meer een huurschuld van 600.000 euro bij de gemeente Waalwijk.

Mandemakers stapte vorige week uit de Stichting Beheer RKC Waalwijk waarin aandeelhouders van de club verenigd zijn.

''Ik was het niet eens met het beleid van het bestuur. Ze moeten openheid geven over hoe de club ervoor staat, ook financieel'', aldus de eigenaar van Mandemakers Keukens. Het opstappen van het bestuur lijkt de weg vrij te maken voor een terugkeer van Mandemakers.

Bestuur

''Ik heb het bestuur maandagavond aan de lijn gehad. De openheid is nu gegeven. Over de nieuwe invulling gaan we eind deze week in gesprek. In ieder geval wil ik mijn bijdrage blijven leveren aan de club'', zegt de hoofdsponsor.

Algemeen directeur Justin Goetzee en Jan Snoeren, lid van de Raad van Commissarissen, gaan met Mandemakers in gesprek over de verdere gang van zaken in Waalwijk.

''Afhankelijk van de haalbaarheid, blijf ik betrokken bij de club. RKC moet blijven bestaan",' besluit Mandemakers.

Arbitragezaak

Sparta heeft dinsdag de arbitragezaak over de transfer van Anthony Obodai gewonnen van RKC Waalwijk.

Dat meldt de Rotterdamse club op de website. RKC beweerde dat de tweede betalingstermijn pas inging op 1 juli 2010, terwijl Sparta uitging van 1 juli 2009. De arbitragecommissie van de KNVB stelde Sparta in het gelijk.

Financiële problemen

RKC Waalwijk dient het verschuldigde bedrag direct over te maken naar de Kasteelclub. De beslissing brengt RKC nog dieper in de financiële problemen.

Maandag trad het bestuur van de nummer laatst van de eredivisie af. Obodai verhuisde in de winterstop van het seizoen 2006/2007 van Sparta naar RKC.