AMSTERDAM - Ajax neemt waarschijnlijk eind deze week een beslissing over Hyun Jun Seok. De 19-jarige centrumspits overtuigt de laatste weken tijdens een stage bij de Amsterdamse club.

Hij kreeg dinsdagavond speeltijd tijdens een duel van een team met jeugdspelers van Ajax met de amateurs van RKAV Volendam (2-0). Seok scoorde eenmaal.

Trainer Pieter Huistra was tevreden over Seok.

''Hier speelt hij voor het eerst met buitenspelers. Dat moet hij nog aanvoelen. Dan heb je nog het taalprobleem. Onze spelers praten veel met elkaar om gelijktijdig druk te zetten van achteruit. Maar je ziet dat Seok een echte spits is. Hij is agressief, doelgericht; verdedigers hebben moeite met hem. Bovendien scoorde hij een mooie goal.''

Kerlon

Zé Roberto en Kerlon debuteerden tegen de amateurs van Volendam in het shirt van Ajax. Huistra was onder de indruk van de kwaliteiten van het tweetal.

Hij beslist de komende dagen of hij ze maandag ook in de competitie tegen Jong Vitesse laat spelen.

Beide Brazilianen komen dit seizoen op huurbasis uit voor de club en beginnen bij Jong Ajax. Hoofdtrainer Martin Jol beslist over een paar maanden of hij ze ook bij het eerste elftal kan gebruiken.

Training

Seok arriveerde twee weken geleden op eigen initiatief in Amsterdam. De jeugdinternational bezocht een aantal trainingen van het eerste elftal van Ajax en vroeg steeds aan trainer Jol of hij niet mocht meetrainen.

De coach verwees Seok door naar Jong Ajax toen hij hoorde dat de Zuid-Koreaan tot de beste jeugdspelers van zijn land behoorde.