AMSTERDAM - Axel Witsel gaat Marcin Wasilewski zijn excuses maken. De middenvelder van Standard Luik heeft voor het eerst in de media gereageerd na de tackle waarmee hij bij zijn tegenstander van Anderlecht een been brak.

"Ik wil zo snel mogelijk een bezoek brengen aan Wasilewski", zegt Witsel in Standard Magazine, waarover diverse media berichten.

''Ik hoop dat Anderlecht positief zal antwoorden op mijn vraag om Wasilewski te zien.''

"Ik wil hem vertellen dat ik hem niet opzettelijk heb geblesseerd. Want ik hoop maar één ding: dat Wasilewski weer snel op een voetbalveld te zien zal zijn."

Schorsing

Witsel kreeg voor de grove charge (video) op de Pool een schorsing van acht duels. Daarvan heeft hij er de helft op zitten.

De Belgisch international mag wel voor het tweede elftal uitkomen. Hij maakt daar alleen bij thuisduels gebruik van, omdat uitwedstrijden teveel risico opleveren.

AZ

De schorsing geldt eveneens niet voor de Champions League, waardoor Witsel dinsdagavond wellicht aan de aftrap staat als Standard op bezoek gaat bij AZ.

Op 30 oktober kan Witsel zijn rentree in de Belgische competitie maken namens de club uit Luik. Tot het zover is, werkt hij een extra trainingsprogramma af.

Agressiviteit

"Ik heb nu tijd om aan mijn zwakke punten te werken: de snelheid en de agressiviteit in de duels", is zijn opmerkelijke slotwoord.