WAALWIJK - Het bestuur van RKC Waalwijk onder voorzitterschap van Ad Passier is maandagavond opgestapt. Jan Verhulst van de Raad van Commissarissen is eveneens teruggetreden.

Jan Snoeren, eveneens commissaris, beraadt zich nog over zijn positie. Dat heeft de hekkensluiter van de eredivisie maandagavond bekendgemaakt.

Het bestuur neemt met 'pijn in het hart' afscheid.

''Maar als ruimte maken voor een nieuwe bezetting de oplossing is voor het behoud van RKC Waalwijk, dan is de moeilijke beslissing van nu een acceptabele beslissing met het oog op de toekomst'', laat het bestuur op de website van de club weten.

Hoofdsponsor

Hoofsponsor Ben Mandemakers stapte vorige week al uit de stichting RKC. Het is onduidelijk of hij op zijn beslissing terugkomt nu het bestuur is afgetreden. RKC kampt met financiële problemen.

De gemeente Waalwijk besloot vorige week de mediagelden die RKC van de Eredivisie NV krijgt op te eisen. In een verklaring stelde het college van burgemeester en wethouders dat de club nog een huurschuld van 600.000 euro heeft over afgelopen seizoen.

Oplossing

De gemeente was zonder succes al maanden in gesprek met de clubleiding van de huidige nummer laatst in de eredivisie om een oplossing te vinden voor het financiële geschil.

''Het voortbestaan van de club is voor ons van groot belang. We eisen dan ook niet dat RKC Waalwijk het bedrag direct in één keer betaalt, maar willen wel tot een solide betalingsregeling komen'', sprak wethouder Riné van Dongen.