BERLIJN - Hertha BSC heeft maandag trainer Lucien Favre ontslagen. Dat maakte de Berlijnse club bekend op de website. Hertha staat onderaan in de Bundesliga met drie punten uit zeven wedstrijden.

Hertha staat onderaan in de Bundesliga met drie punten uit zeven wedstrijden. Zondag verloor de ploeg voor de zesde keer op rij in de Duitse competitie. Hoffenheim was met 5-1 te sterk.

Favre eindigde vorig seizoen als vierde met Hertha. De Zwitserse trainer moest echter toezien hoe een aantal topspelers deze zomer de club verliet.

Marko Pantelic verlengde zijn contract niet en speelt nu bij Ajax. Andrei Voronin was gehuurd van Liverpool en keerde terug naar de Engelse club. Aanvoerder Josip Simunic vertrok naar concurrent Hoffenheim.

Heine

Karsten Heine neemt de taken van de Zwitser Favre voorlopig over. Heine was trainer van het beloftenelftal van Hertha. De Duitsers spelen donderdag tegen Sporting Lissabon in groep D van de Europa League.

Heerenveen neemt het in dezelfde groep op tegen de Letse club FK Ventspils. De eerste wedstrijd in de poule eindigde voor Hertha in een teleurstellend 1-1-gelijkspel tegen Ventspils.

Het is al de derde keer dit seizoen dat een groepsgenoot van een Nederlandse club in Europa de trainer ontslaat. Eerder gingen Olympiakos, tegenstander van AZ in de Champions League, en trainer Temuri Ketsbaia uit elkaar.

Steaua Boekarest, donderdag opponent van FC Twente in de Europa League, stuurde trainer Cristiano Bergodi de laan uit.