ALKMAAR - Trainer Ronald Koeman van AZ kan voor de Champions League-wedstrijd dinsdag tegen Standard Luik beschikken over een volledig fitte selectie.

Sergio Romero, Maarten Martens en David Mendes da Silva, die zaterdag in de de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht ontbraken vanwege blessures, zijn weer fit. Dat maakte Koeman maandag op de persconferentie bekend.

De Argentijnse doelman Romero liep vorige week in de bekerwedstrijd tegen Jong Ajax een knieblessure op.

Lichte klachten

De middenvelders Martens (achillespees) en Mendes da Silva (hamstring) behoorden zaterdag vanwege lichte fysieke klachten niet tot de selectie van AZ, dat in De Galgenwaard de derde opeenvolgende nederlaag in de eredivisie moest incasseren (1-0).

Koeman wilde zijn opstelling voor de confrontatie met de kampioen van België maandag nog niet prijsgeven. ''Maar we gaan in elk geval niet met hetzelfde team als tegen FC Utrecht spelen'', glimlachte de coach van de landskampioen.

Koeman laat opvallend genoeg Jeremain Lens buiten de selectie. Hij wilde geen toelichting geven op de afwezigheid van de snelle aanvaller, die zijn plek moet afstaan aan Ari.

Snakken naar zege

De Alkmaarders snakken na vier nederlagen in twee weken tijd - drie keer in de competitie en in de Champions League tegen Olympiakos Piraeus - naar een zege. De teleurstellende resultaten van de laatste weken hebben volgens Koeman weinig invloed op de sfeer binnen de club.

''Natuurlijk is de sfeer wel wat anders, die gaat namelijk gepaard met goede resultaten. We snakken naar een overwinning, dat wordt tegen Standard ook de insteek. Maar het is hier niet onrustig, dat is tekenend voor deze club.''

Lach

Op de afsluitende training, die na een half uur in de beslotenheid van het DSB Stadion werd voortgezet, regeerde maandagochtend in ieder geval de lach. De spelers van de landskampioen maakten een ontspannen indruk, tot tevredenheid van Koeman.

''Het is belangrijk om in deze situatie rustig te blijven. Eindeloze praatsessies hebben geen zin. Zaterdag verloren we op een wijze die niet kan, dinsdag krijgen we een herkansing.''

Parallellen

Koeman constateerde maandag dat er wel wat parallellen te trekken zijn tussen AZ en Standard Luik, dat in de vaderlandse competitie vooralsnog ook geen overtuigende indruk maakte.

''Beide teams zijn als kampioen moeizaam aan het seizoen begonnen. Standard Luik is een fysiek sterk team, dat compact speelt en snelle spelers voorin heeft. Een lastige tegenstander, dat hebben ze wel bewezen tegen Arsenal. Het wordt een moeilijk karwei, maar niet onmogelijk.''

Vermoedelijke opstelling

Romero; Jaliens, Moisander, Moreno en Pocognoli; Holman, Mendes da Silva, Schaars en Martens; El Hamdaoui en Dembélé.