HARKEMA - Feyenoord heeft zich donderdagavond in de tweede ronde van het nationale bekertoernooi niet laten verrassen door de amateurs van Harkemase Boys.

De Rotterdamse club boekte met speels gemak een eenvoudige zege op de nummer zeven van de hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal (0-5).

Diego Biseswar, Leroy Fer en Ron Vlaar scoorden tussen de 27e en 32e minuut. Roy Makaay was na rust tweemaal succesvol. Trainer Mario Been liet Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Karim El Ahmadi en Jonathan de Guzman buiten de selectie.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst mocht de hele wedstrijd op de bank blijven zitten. Van alle spelers die zondag begonnen tegen PSV, haalde alleen doelman Rob van Dijk het eindsignaal.

Basisplaats

Been gunde de routiniers Makaay, Denny Landzaat, Kevin Hofland en Tim de Cler weer eens een basisplaats. Het kwartet heeft samen bijna 1500 competitiewedstrijden gespeeld, maar kan de laatste maanden op weinig speeltijd rekenen.

Aanwinst Stefan Babovic en jeugdspelers Stefan de Vrij en Luc Castaignos debuteerden na rust in de hoofdmacht van Feyenoord.

Vaker scoren

Coach Been was tevreden over de prestatie van zijn ploeg. ''We hebben geen blessures opgelopen en ook geen kansen weggegeven."

"We hadden na rust alleen misschien iets vaker mogen scoren. Maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. Al kun je het als Feyenoord tegen een amateurclub natuurlijk bijna nooit goed doen.''