HEERENVEEN - AZ heeft met een kleine en korte traditie gebroken. Het elftal van trainer Adriaanse won binnen een maand twee wedstrijden van SC Heerenveen. Begin september versloegen de Alkmaarders Jong Heerenveen in het KNVB-bekertoernooi met 3-1 en afgelopen zaterdag leden de Friezen dezelfde nederlaag in de eredivisie.

De derde ontmoeting tegen AZ leverde eindelijk een zege op voor SC Heerenveen. Nu won de ploeg van coach De Haan met 3-1 en plaatste zich voor de derde bekerronde.

Geen weerwerk

De thuisclub begon sterk aan het duel. Goed positiespel en aardige combinaties resulteerden in de 19e minuut in de openingstreffer van de thuisclub door een kopbal van Sibon. AZ was dinsdag duidelijk de mindere. Behalve een kans van Kromkamp stelde het weerwerk niets voor. Ondanks het grote kwaliteitsverschil verzuimde Heerenveen in de eerste helft de voorsprong uit te bouwen. Knopper en Correia misten kansen.

In aanvallend opzicht kwam AZ er in het tweede bedrijf niet aan te pas. De thuisclub daarentegen creëerde de ene na de andere kans. Selakovic verzilverde een strafschop, nadat Edman door doelman Zwarthoed was gevloerd. Na de 3-0 van Correia was de strijd beslist. Huysegems scoorde kort tijd tegen, 3-1.