UTRECHT - FC Utrecht mist woensdagavond in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA-beker tegen MSK Zilina uit Slowakije een wastlijst aan spelers. Onverwacht is dat niet. Coach Foeke Booy zit het hele seizoen al ruim in zijn blessures.

Positief was dat Booy na de laatste training kon melden dat Dave van den Bergh (knie) 100 procent fit is. De aanvaller viel afgelopen zondag tegen FC Groningen al in en kreeg geen terugslag. Tegenvaller is dat Etienne Shew-Atjon (spierblessure) zeker niet kan spelen. Op hem was een klein beetje gerekend.

Langdurig afwezig zijn Michael Lamey, Alje Schut, Paulus Roiha, Karim Touzani en Tom van Mol. Booy is met zeventien spelers te Zeist "in afzondering" gegaan, om naar het duel zonder publiek toe te leven. Als extra man is de jonge Ricky Kruys aan de groep toegevoegd.

Over drie weken vindt de return plaats in Slowakije. Booy heeft inmiddels de zekerheid dat Fujita dan van de partij kan zijn. Tussen internationale wedstrijd één en wedstrijd twee in gaat de Japanner op stage met de nationale ploeg van zijn land, in Tunesië en Roemenië. "Het is in een periode dat hier de competitie stil ligt. Fujita mist daardoor geen duel van FC Utrecht", zei Booy over de elfvoudig international.