ANTALYA - Chaïne Staelens heeft tijdens de rustdag van het EK volleybal de groepstraining overgeslagen. De geboren Belgische heeft vocht in haar zo geplaagde knie en komt vermoedelijk niet meer in actie in de groepswedstrijden in Antalya.

"We geven de knie op rustdagen tijd om te herstellen, maar er zat nu ook te veel vocht in", aldus dinsdag bondscoach Angelo Frigoni. "Het is steeds weer afwachten hoe de knie reageert, maar de kans dat ze tegen Bulgarije speelt, is 1 procent. Ik geef op dit moment de voorkeur aan Kitty Sanders als invalster."

Staelens, die met ijs om de knie de training bijwoonde, maakte zaterdag in de eerste wedstrijd tegen Polen na 2,5 jaar blessureleed weer haar opwachting op het EK. Het gebrek aan ritme brak haar na drie operaties echter op tegen de sterk verdedigende Poolse vrouwen.

Gok

Frigoni gaf na afloop toe dat zijn gok verkeerd had uitgepakt. Tegen Italië en maandag tegen Tsjechië nam Titia Sustring Staelens plek in de basis in. De inbreng van Staelens bleef beperkt tot een invalbeurt.