KATWIJK - De belastingdienst heeft beslaggelegd op de inboedel van de renstal Racing for Holland van autocoureur Jan Lammers.

Werkplaatsen, gereedschappen, racekleding, helmen en zelfs een racewagen zijn al ter veiling aangeboden. Lammers heeft tot 29 september om zijn schulden af te lossen.

Lukt hem dat niet, dan gaat de fiscus over tot verkoop.

Oplossing

Lammers laat weten dat een oplossing nabij is. ''Het is niet leuk dat dit gebeurt en het kost een hoop negatieve energie, maar het is even de realiteit'', zegt de eigenaar van Racing for Holland, die met Team Netherlands ook actief is in de A1GP.

''Toch ben ik niet van plan het zover te laten komen. Ik verwacht binnen enkele dagen een oplossing te hebben en positief nieuws te kunnen brengen."

"Er zijn zoveel mensen die me willen helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.''

Geen faillisement

Lammers benadrukt dat van een faillissement geen sprake is. ''Ik heb gewoon een uitstaande schuld en die moet ik betalen aan de belastingdienst. Het zijn kosten die ik gemaakt heb tussen 2001 en 2007 met het rijden van de 24 Uur van Le Mans."

"Ik heb toen veel geïnvesteerd om daar goed te kunnen presteren. Over de laatste twee jaar kan ik alleen maar tevreden zijn, want ik heb zelfs winst gemaakt.''

A1GP

De beslaglegging staat los van de ontwikkelingen in de A1GP, de raceklasse waarin landenteams het tegen elkaar opnemen en waarin het team van Lammers vorig jaar vierde werd.

De organisatie van de A1GP heeft voor komend seizoen nog een heel dunne kalender. ''Ik heb natuurlijk geen invloed op het doorgaan van een kampioenschap, maar ook daar ben ik hoopvol gestemd. Ik denk dat binnenkort veel duidelijk wordt.''