NEW YORK - Kim Clijsters heeft zich zaterdag in New York geplaatst voor de finale van de US Open. De Belgische versloeg in de halve finales de Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams, de nummer twee van de wereld met 6-4 en 7-5.

Het was de negende keer dat Clijsters tegen Serena Williams tenniste en de tweede keer dat de Belgische won. De wedstrijd kende een bizar einde.

Clijsters stond op matchpoint en Williams moest haar service behouden om een tiebreak te forceren. Ze stond met 15-30 achter toen ze aan haar service begon en een voetfout kreeg.

Ze vocht dit aan maar het werd afgewezen, waarop Serena de lijnrechter bedreigde.

Waarschuwing

In overleg met de toernooimanager kreeg Wiiliams een waarschuwing, waardoor het punt en dus de wedstrijd naar Clijsters gingen.

Na de eerste set had Williams al een waarschuwing gekregen, toen ze haar racket brak uit frustratie over het verliezen van de eerste set.

De 26-jarige Clijsters, die na een pauze van twee jaar met een wildcard aan het toernooi begon, treft in de finale de Deense Carolina Wozniacki, die zaterdag de Belgische Yanina Wickmayer met 6-3 6-3 naar huis stuurde. Het wordt de zesde grandslamfinale van Clijsters.

Bekijk de beelden van het incident