MELBOURNE - De Zwitserse Martina Hingis heeft dinsdag als eerste speelster de halve finales van de Australian Open bereikt. Ze won met 6-2 6-3 van de Italiaanse Adriana Serra Zanetti, die op nummer 83 van de wereldranglijst staat. Hingis, die het toernooi in Melbourne al drie keer won, moet in de halve finale spelen tegen Monica Seles. Seles schakelde Venus Williams uit met 6-7 6-2 -3.

Seles haalde sinds het mesincident in Hamburg in 1993 nog maar weinig grote resultaten in de grand slams, hoewel ze in 1996 nog wel de Australian Open wist te winnen. Dat is de enige van haar negen grand-slamtitels die ze na het incident haalde.

Venus Williams won de afgelopen twee jaar twee keer Wimbledon en twee keer de US Open plus twee olympische titels. De -jarige Amerikaanse kwam als favoriete naar de Australian Open. In de aanloop won Venus de opwarmer in Golf Coast.

Tijdens de Australian Open speelde bij haar een knieblessure op. Bij 4-4 in de eerste set verdween zij voor een blessurebehandeling voor even naar de kleedkamer.

Kristie Boogert en Miriam Oremans zijn in de derde ronde van het vrouwendubbelspel uitgeschakeld. Het vaste Nederlandse koppel, anderhalf jaar geleden in Sydney winnaar van olympisch zilver, verloor van het Zwitsers/Russische duo Martina Hingis/Anna Koernikova: 3-6 5-7.

Johansson

De Zweed Thomas Johansson zegevierde in twee uur en 35 minuten in vier sets (6-0 2-6 6-3 6-4) over zijn landgenoot Björkman en bereikte daarmee de halve finale. De 27-jarige speler staat voor het eerst van zijn leven in de finale van een Grand Slam.

/DOSSIERAustralian Open