GLASGOW - Het Nederlands voetbalefltal speelt woensdag in Glasgow vrijwel zeker zonder Maarten Stekelenburg tegen Schotland.

Michel Vorm, die afgelopen zaterdag tegen Japan de eerste helft keepte, is de waarschijnlijke vervanger van Stekelenburg.

Andre Ooijer en Wesley Sneijder zijn wel weer beschikbaar. Ooijer ontbrak tegen Japan, Sneijder viel in het oefenduel (3-0) geblesseerd uit. ''Ze zijn fit'', verklaarde Van Marwijk. Of ze ook spelen liet hij in het midden.

Oranje speelt in Glasgow zijn achtste en laatste kwalificatieduel. De eerste zeven werden gewonnen. Het elftal is al geplaatst voor de eindronde.

Van Marwijk: ''Desondanks willen we hier goed spelen. Afgelopen zaterdag tegen Japan was het minder. Ik verwacht dat we hier ons normale niveau weer oppikken.''

Verantwoordelijkheid

Voor Van Marwijk zijn er echter meer redenen om in Glasgow voluit te gaan. ''We hebben ook onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de andere landen."

"Voor Noorwegen en Macedonië staat er ook nog veel op het spel. Wij moeten het duel hier daarom gewoon heel serieus nemen.''