LONDEN - Na Chelsea dreigt ook voor Manchester City een transferverbod. De FIFA onderzoekt de handelswijze van de club uit de Premier League bij de transfer van de 17-jarige verdediger Jeremy Helan van het Franse Rennes.

Dat heeft de wereldvoetbalbond dinsdag bevestigd. Chelsea kreeg donderdag een transferverbod tot 2011 opgelegd van de FIFA wegens het onrechtmatig handelen bij de transfer van de nu 18-jarige Gael Kakuta. die in 2007 overkwam van RC Lens.

Manchester City zegt in een reactie correct te hebben gehandeld: ''Manchester City weet dat Helan een contractueel geschil heeft met Rennes."

"Die zaak dateert echter al van voordat hij naar Manchester vertrok. We zijn er zeker van dat we volgens de regels hebben gehandeld bij de transfer.''

Manchester United

Opvallend genoeg klaagde een derde Franse club, Le Havre, ook over het gedrag van een Engelse topclub bij een transfer van een jonge speler.

Le Havre-voorzitter Jean-Pierre Louvel gaf aan dat City's stadgenoot Manchester United zich niet aan de regels heeft gehouden bij de overgang van de 16-jarige Paul Pogba.

De club van manager Sir Alex Ferguson ontkent de beschuldigingen en zegt klaar te zijn om het gedrag rond de transfer te verdedigen bij de FIFA.