AMERSFOORT - Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils maken deel uit van het Franse Daviscupteam, dat volgende week in Maastricht aantreedt tegen Nederland.

Captain Guy Forget heeft dinsdag zijn selectie bekendgemaakt. Naast Tsonga en Monfils zijn ook Gilles Simon en Michaël Llodra geselecteerd.

Nederland en Frankrijk hebben de mogelijkheid twee spelers tot één uur voor de loting op 17 september te vervangen. De Daviscupontmoeting vindt plaats op 18, 19 en 20 september. Inzet is een plaats in de wereldgroep.

Richard Gasquet is niet opgenomen in de Franse ploeg. ''Gasquet heeft rust nodig na alles wat hij heeft meegemaakt de afgelopen tijd. Hij is nog niet terug op zijn oude niveau en heeft geen zin dingen te overhaasten'', aldus Forget.

Schorsing

Gasquet zat in de zomer door een schorsing wegens dopegebruik twee maanden aan de kant. Hij speelde wel op de US Open, waar hij in de eerste ronde door de Spanjaard Rafael Nadal werd verslagen. Tsonga en Llodra nemen in Maastricht het dubbel voor hun rekening.

Met Tsonga (zevende), Simon (negende) en Monfils (dertiende) beschikt de Franse ploeg over drie spelers die momenteel in de top twintig van de wereldranglijst staan. Llodra staat 116e.

Forget maakt zich weinig zorgen over de ontmoeting op gravel met de Nederlandse ploeg, van wie geen enkele speler in de top honderd staat.

Overwicht

''Gelukkig beschikt Frankrijk over aanvallende spelers. Tegen het Nederlands team zullen de spelers overwicht moeten tonen op de baan en de tegenstanders laten voelen op een veel hoger niveau te acteren dan zij.''

Tsonga en Monfils zijn momenteel nog actief op de US Open. Monfils neemt het in de vierde ronde op tegen de Spaanse grootheid Nadal, Tsonga stuit op de Chileen Fernando Gonzalez.