RIJSWIJK - Het formule 1-team van Force India heeft de Italiaan Vitantonio Liuzzi aangesteld als tweede rijder. Hij vervangt zijn landgenoot Giancarlo Fisichella die vorige week bij Ferrari werd aangesteld.

Liuzzi was reserverijder bij Force India. Daarvoor kwam hij uit voor Red Bull (vier races in 2005) en Toro Rosso (2006 en 2007).

De Indiase renstal presteerde tijdens de vorige Grote Prijs, op het circuit van Spa-Francorchamps, opvallend goed. Fisichella veroverde poleposition en eindigde als tweede in de wedstrijd.

Progressie

''Ik heb er alle vertrouwen in dat ik die progressie kan voortzetten'', sprak Liuzzi. ''Ik kijk er naar uit om weer in de auto te zitten. Zeker omdat de eerstvolgende Grand Prix in mijn vaderland Italië plaatsvindt.''

Stoelendans

De Italiaanse stoelendans in de Formule 1 werd overigens veroorzaakt door de Braziliaan Felipe Massa die een zware hoofdblessure opliep.

Hij werd bij Ferrari twee races vervangen door de Italiaan Luca Badoer, maar die eindigde net zo vaak in de achterhoede waarna hij aan de kant werd geschoven. Fisichella nam zijn plaats in, waardoor Liuzzi een plek opschoof bij Force India.