KATWIJK - Maarten Stekelenburg ontbrak maandagochtend nog op de eerste training van het Nederlands elftal in voorbereiding op het laatste duel in de WK-kwalificatie tegen Schotland.

De doelman, die vrijdag tijdens de training geblesseerd aan een vinger raakte, bleef achter in het hotel.

Stekelenburg ontbrak zaterdag ook tijdens het oefenduel tussen het Nederlands elftal en Japan (3-0). HIj werd in de eerste helft vervangen door Michel Vorm.

Piet Velthuizen stond na rust in het doel van Oranje. Wesley Sneijder verscheen maandag wel weer op het veld van Quick Boys in Katwijk. De middenvelder viel zaterdag tegen Japan geblesseerd uit met een enkelblessure.

Sneijder

Sneijder werkte een aangepast trainingsprogramma af. Bondscoach Bert van Marwijk beslist maandag na overleg met de medische staf of Sneijder mee naar Glasgow gaat. De middenvelder van Internazionale was positief gestemd over zijn herstel.

''Ik ben pijnvrij en wil graag mee naar Schotland'', zei hij. ''Ik heb ook al met trainer Mourinho van Internazionale gesproken. Hij vindt het belangrijk dat ik meer wedstrijdritme krijg. Als het gaat, moet ik daar van hem spelen.''

Schotland treedt woensdagavond op als gastheer van het Nederlands elftal, dat al zeker is van deelname aan de WK in Zuid-Afrika.

Schotland kan zich nog door de tweede plaats in de groep voor de play-offs plaatsen, met als inzet een deelnamebewijs aan de mondiale titelstrijd.