ALPHEN AAN DEN RIJN - Raemon Sluiter is teruggekeerd in het Nederlands Daviscupteam. Captain Jan Siemerink heeft de 31-jarige tennisser uit Rotterdam opgenomen in zijn selectie voor de play-offwedstrijd tegen Frankrijk.

Deze wedstrijd vindt later deze maand plaats in het MECC in Maastricht (18-20 september). Inzet van het duel is een plaats in de wereldgroep.

Sluiter was twee jaar geleden voor de laatste keer actief voor Oranje in de Daviscup. Nederland won destijds met 5-0 van Portugal.

Liefde

Sluiter beëindigde in februari 2008 zijn loopbaan. Uit liefde voor het tennis kwam hij in november vorig jaar terug op zijn besluit.

In maart van dit jaar maakte Sluiter zijn rentree in het wedstrijdcircuit, mede dankzij de hulp van een groepje professionele begeleiders.

Rosmalen

In Rosmalen haalde hij in juni onder leiding van trainer-coach Tjerk Bogtstra tot ieders verrassing de finale van het grastoernooi op het Autotron.

Sluiter is inmiddels gestegen naar de 269e positie op de wereldranglijst. In april stond hij nog op de 1167e plaats.

De Bakker

Voor het duel met het ijzersterke Frankrijk heeft Siemerink ook Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Igor Sijsling opgeroepen.

In vergelijking met het vorige Daviscupduel met Argentinië (0-5) zijn Matwé Middelkoop, Rogier Wassen en Michel Koning niet opgeroepen. Middelkoop is voor de driedaagse in Maastricht aangewezen als eerste reserve.

Sterkste

''Frankrijk is in de Daviscup één van de sterkste tegenstanders die je kunt treffen'', liet Siemerink maandag in Alphen aan den Rijn weten.

''Dat land heeft alleen al in de top honderd van de wereldranglijst elf spelers staan. Gelukkig komen ze niet alle elf. Frankrijk is uiteraard favoriet, maar we geven ons niet bij voorbaat gewonnen. Als we gezamenlijk boven onszelf kunnen uitstijgen, is een stunt misschien mogelijk.''

De Nederlandse spelers van het Daviscupteam komen deze week in Alphen aan den Rijn eerst nog in actie tijdens het TEAN challengertoernooi voor mannen en vrouwen.

Presentatie Davis Cup-team