NEW YORK - Venus Williams zei eerder deze week dat ze het prachtig vond dat Kim Clijsters weer terug was in het tenniscircuit. De Amerikaanse zal er nu wel anders over denken.

De als derde geplaatste Williams verloor zondag in de vierde ronde van de US Open van de Belgische.

Clijsters, die een maand geleden haar rentree maakte na een vrijwillige pauze van twee jaar, overvleugelde Williams in de eerste set en won met 6-0.

De Amerikaanse, tweevoudig winnares van het grandslam in New York, sloeg genadeloos terug met 6-0 in de tweede set.

Harde slagen

Een vroege break gaf Clijsters voordeel in het derde en beslissende bedrijf van het meeslepende duel. De jonge moeder uit Bree hield het hoofd koel en bleef Williams bestoken met harde, goed geplaatste slagen. De Vlaamse behield haar voorsprong, won de set met 6-4 en plaatste zich voor de kwartfinales.

Zo blijft Clijsters het gesprek van de dag op Flushing Meadows. Aan de opzienbarende opmars lijkt geen eind te komen en wellicht kan ze zelfs het toernooi winnen. Ze deed dat ook al in 2005, in haar eerste tennisleven.

Rare wedstrijd

''Het was een rare wedstrijd, vooral die eerste twee sets. Toen ik de tweede had verloren, dacht ik bij mezelf: gewoon opnieuwe beginnen en voor elk punt vechten'', aldus Clijsters.

De 26-jarige Clijsters neemt het in de kwartfinales op tegen de Chinese Li Na. In de vorm waarin ze verkeert, kan de Belgische die partij ook winnen. In dat geval komt de eindzege wel heel dicht in het zicht en kan ze na Evonne Goolagong en Margaret Court misschien wel de derde moeder in de tennishistorie worden met een overwinning in een grandslamtoernooi.