NOORDWIJK - Wesley Sneijder gaat mee met het Nederlands elftal naar Glasgow, voor de kwalificatie-interland van woensdag tegen Schotland. De middenvelder van Inter meldde zich zondagavond op het trainingskamp in Noordwijk.

Afgelopen zaterdag werd Sneijder per brancard afgevoerd tijdens de oefeninterland met Japan (3-0) in de Veste van Enschede.

Kort na de wedstrijd wees onderzoek in het ziekenhuis uit dat hij een lichte verrekking aan de enkelbanden had.

Oranje hervat de voorbereiding maandag met een training in Katwijk. Dinsdag reist het gezelschap naar Glasgow. Vergeleken met vorige week heeft ook Andre Ooijer zich bij de groep gemeld. De centrale verdediger van PSV ontbrak de afgelopen week wegens een blessure.

Stekelenburg

Ook Maarten Stekelenburg maakt deel uit van de selectie van bondscoach Bert van Marwijk. De doelman van Ajax ontbrak zaterdag in de Veste. Op de training een dag voor de ontmoeting was hij geblesseerd geraakt aan een vinger. In Enschede keepten daarom Michel Vorm en Piet Velthuizen beiden een helft.

Oranje sluit in Glasgow de kwalificatiereeks naar de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika af. Plaatsing voor de eindronde is al zeker. Nederland won de eerste zeven duels in de reeks.