NEW YORK - Titelverdedigster Serena Williams heeft zondag de laatste acht bereikt van de US Open. De als tweede geplaatste Amerikaanse tennisster gaf de Slowaakse Daniela Hantuchova geen enkele kans en won met 6-2 6-0.

Williams speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van de partij tussen de Russische Vera Zvonareva en de Italiaanse Flavia Pennetta.

In de halve finales wacht mogelijk zus Venus die in de vierde ronde af moet zien te rekenen met de Belgische Kim Clijsters.

Nadal

Rafael Nadal heeft de vierde ronde bereikt van de US Open. De Spaanse tennisser won zondag in New York in drie sets van zijn landgenoot Nicolas Almagro: 7-5 6-4 6-4.

De als derde geplaatste Nadal treft in zijn volgende partij de winnaar van het duel tussen de Fransman Gael Monfils en de Argentijn Jose Acasuso.

Het Spaanse onderonsje was niet hoogstaand. Beide spelers sloegen vooral hard vanaf de baseline, produceerden de nodige fouten en leverden keer op keer hun opslagbeurt in. Nadal was op de beslissende momenten doeltreffender en hij rekende uiteindelijk in ruim 2,5 uur af met Almagro.

Buikpijn

De Spaanse zesvoudig grandslamwinnaar liet zich in de derde set behandelen aan zijn buik. Hij speelde de partij zichtbaar met pijn uit. Nadal deed na afloop laconiek over de buikpijn. ''Ik voel het nu een beetje, maar ik zal proberen nog voor mijn volgende wedstrijd te herstellen.''

Nadal, die als derde is geplaatst op Flushing Meadows, treft in zijn volgende partij de winnaar van het duel tussen de Fransman Gael Monfils en de Argentijn Jose Acasuso.