MILAAN - Ferrari en motorcoureur Valentino Rossi hebben serieus met elkaar gesproken over een kort avontuur in de Formule 1. De wereldkampioen in de MotoGP zag evenwel af van een eenmalige overstap wegens het gebrek aan voorbereidings- en trainingstijd.

Dat heeft de 30-jarige Italiaan zaterdag in de Gazzetta dello Sport laten weten.

''Ik heb met Ferrari gepraat over racen op Monza. Maar zonder te testen zou dat niet logisch zijn'', zei Rossi, de bestbetaalde sporter in zijn land.

Testritten

De teams in de Formule 1 mogen gedurende het seizoen geen testritten uitvoeren met hun auto's. De Grand Prix van Italië is volgend weekeinde op het circuit van Monza.

De Italiaanse Formule 1-renstal zag in Rossi een mogelijke vervanger van testcoureur Luca Badoer, die als invaller voor de geblesseerde Felipe Massa weinig indruk maakte in de laatste twee wedstrijden.

Twee wielen

Na de negatieve reactie van 'The Doctor' koos Ferrari voor zijn landgenoot Giancarlo Fisichella van Force India.

Rossi was eind 2006 al dicht bij een contract met Ferrari. Uiteindelijk koos hij toch opnieuw voor de motorsport op twee wielen.

Poleposition

Valentino Rossi vertrekt zondag vanaf poleposition in de Grote Prijs van San Marino.

Rossi, rijdend op een Yamaha, was zaterdag in Misano de snelste in de kwalificaties van de MotoGP. Hij liet de Spanjaard Dani Pedrosa (Honda) en teamgenoot Jorge Lorenzo, eveneens afkomstig uit Spanje, achter zich.