RIJSWIJK - Koploper Go Ahead Eagles heeft vrijdag de eerste punten gemorst in de eerste divisie. De club uit Deventer kwam op bezoek bij Excelsior niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Feyenoord-huurling Tim Vincken opende in de tweede minuut al de score voor Excelsior, Sander Post sleepte in de 72e minuut het punt voor de Eagles binnen. Go Ahead leidt met 16 punten.

AGOVV profiteerde niet. De nummer twee van de Jupiler League gaf een voorsprong van 2-0 uit handen en eindigde bij Fortuna Sittard ook met een gelijkspel: 2-2.

Julius Wille zette de club uit Apeldoorn binnen tien minuten op 2-0, Marcus Richlick en Anthony Di Lallo brachten Fortuna in de tweede helft langszij.

Keurige tweede

Van de naaste achtervolgers deed FC Dordrecht de beste zaken door met 2-0 te winnen van RBC Roosendaal.

De Dordtse doelpunten kwamen op naam van Sven Delanoy en John Verhoek. De club passeerde door een beter doelsaldo zelfs AGOVV op de ranglijst en staat keurig tweede.

Cambuur Leeuwarden rukte op naar de vierde plaats. De Friese club zette met 4-1 het arme Haarlem opzij en is dit seizoen nog altijd ongeslagen.

Kleurloos

De Graafschap en Helmond Sport zakten weg naar de plaatsen vijf en zes. De club uit Doetinchem kwam in de uitwedstrijd tegen FC Zwolle met 2-0 voor, maar liet de thuisclub in de tweede helft terugkomen tot 2-2. Helmond Sport en Veendam sloten af met een kleurloze 0-0.

De wedstrijd tussen FC Omniworld en FC Den Bosch kende een spannend verloop. Omniworld kwam 3-2 voor, Den Bosch won uiteindelijk met 4-3. Fabio Cariaccolo scoorde twee keer voor Den Bosch.

Zoet

Volendam slaagde er niet in om te winnen van Telstar, dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde, omdat Jerrold Promes in de 19e minuut de rode kaart zag. Het werd 1-1 in Velsen.

Emmen smaakte na zes wedstrijden eindelijk het zoet van scoren. Hans Denissen maakte de eerste competitietreffer voor de Drentse club. Hij voorkwam niet dat Emmen met 2-1 verloor van MVV.