XATIVA - De Sloveense wielrenner Borut Bozic heeft vrijdag de zesde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Start en finish van de rit over 176 kilometer waren in Xátiva.

Bozic, die rijdt voor de Nederlandse ploeg Vacansoleil, klopte in de sprint de Amerikaan Tyler Farrar en de Italiaan Daniele Bennati.

De Duitser André Greipel blijft leider in de Vuelta.

Het optreden van de nieuwe Nederlandse ploeg was al opvallend, met de zege van Bozic maakte het team van manager Daan Luijkx de wildcard die het van de Vuelta-organisatie ontving helemaal waar.

 Kloppen

De 29-jarige Sloveen werd maandag in Venlo al tweede achter de Nieuw-Zeelander Greg Henderson. ''Maar ik wist al een tijdje dat ik de grote sprinters kan kloppen. Dat heb ik in de Ronde van Polen al laten zien'', vertelde Bozic na het grootste succes uit zijn loopbaan.

Kort voor de finish in Xátiva reed zijn ploegenoot Johnny Hoogerland nog even op kop in gezelschap van de Fransman David Moncoutié.

Die poging strandde anderhalve kilometer voor de streep. Zaterdag is er een individuele tijdrit over 30 kilometer met start en finish in Valencia.