MUNCHEN - De leiding van Bayern München reageert opvallend luchtig op de openlijke kritiek van sterspeler Franck Ribéry op trainer Louis van Gaal.

Volgens president Franz Beckenbauer en voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is er tussen de twee sleutelfiguren bij 'FC Hollywood' weinig tot niets aan de hand.

''Ik denk dat ze er samen wel uit komen'', liet Beckenbauer weten.

Rummenigge ontkende zelfs dat er spanningen zijn of waren tussen Ribéry en Van Gaal. ''De trainer heeft in dit opzicht geen enkel probleem.''

Rondzingen

Toch zullen de openhartige uitspraken van Ribéry nog wel even rondzingen bij Bayern München.

De Franse international zei eerder deze week in een interview met L'Equipe onder meer dat zijn contact met de trainer voor de eerste keer in zijn loopbaan niet ''positief is''.

Nationale ploeg

Ribéry meldt zich pas eind volgende week weer bij Bayern München. Tot die tijd heeft hij verplichtingen met de Franse nationale ploeg.

''Belangrijk is wel hoe Franck zich gedraagt bij zijn terugkeer op de club'', meende Beckenbauer. ''Met iemand als Van Gaal valt te praten.''

Droomtransfer

Ribéry zag eerder in de zomer zijn droomtransfer naar Real Madrid afketsen op de torenhoge afkoopsom die Bayern München eiste (100 miljoen euro). Volgens Beckenbauer is het heel goed mogelijk dat de opstandige vedette zijn contract in Beieren op den duur verlengt.

''Hij zal steeds meer wennen aan de Bundesliga, het stadion en de stad. Als hij succes en plezier heeft, wil hij misschien wel bijtekenen.''