ENSCHEDE - Doelman Maarten Stekelenburg speelt zaterdag niet met het Nederlands elftal in Enschede in de oefenwedstrijd tegen Japan.

De Ajacied liep vrijdag op de training in de Veste van FC Twente een scheurtje in het botje van de linkerringvinger op.

De kans bestaat dat Stekelenburg woensdag wel inzetbaar is in de kwalificatie-interland tegen Schotland. Hij blijft daarom bij de selectie van Oranje.

Schotland

Nederland speelt zaterdag in de Grolsch Veste van FC Twente een oefenwedstrijd tegen Japan. Woensdag is in Glasgow een WK-kwalificatieduel tegen Schotland. Oranje is al geplaatst voor het WK.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft nog twee keepers tot zijn beschikking. Dat zijn Michel Vorm van FC Utrecht en Piet Veldhuizen van Vitesse.

Van de twee heeft alleen Vorm een interland achter zijn naam. Hij viel eind vorig jaar in tijdens het vriendschappelijke duel met Zweden in de Arena.

Vorm

Opvallend is dat Vorm de afgelopen week tijdens de training in Katwijk ook al last had van een vinger. Hij kon echter na een korte behandeling de oefeningen hervatten.

De selectie van Van Marwijk kreeg vrijdag een warm welkom in de Veste. Er waren ongeveer 2000 belangstellenden op de training afgekomen.

Zaterdag speelt Oranje de eerste interland ooit in Enschede. Het stadion, dat plaats biedt aan ruim 23.000 toeschouwers, is uitverkocht.

Loovens

Van Marwijk heeft al gezegd dat Glenn Loovens zijn debuut maakt. Afgaande op de oefensessies doet de verdediger van Celtic dat als basisspeler.

In het centrum van de defensie mist Nederland PSV'er Ibrahim Afellay.

André Ooijer meldt zich zondag alsnog bij de selectie. De verdediger van PSV is voldoende hersteld van de liesblessure, die hem noodzaakte af te zeggen voor het oefenduel met Japan.

Vriendschappelijk

Het Nederlands elftal speelt zaterdag vriendschappelijk tegen Japan in het stadion van FC Twente.

Vier dagen later wacht Oranje de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. Voor het team van bondscoach Bert van Marwijk staat er niks meer op het spel; Oranje is al geplaatst voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika

Oranje sluit woensdag in Glasgow de reeks van kwalificatiewedstrijden af. Het elftal heeft na zeven duels nog geen punt afgestaan. De selectie vliegt dinsdag naar Schotland.

Het is zaterdag de eerste keer in de geschiedenis dat Nederland tegen Japan voetbalt.

Oranje traint in Enschede