ZWOLLE - De Nederlandse tennissers hebben het Daviscupduel met India met 5-0 gewonnen. In de slotpartij versloeg Raemon Sluiter zondag Prakash Amritraj in twee sets: 6-1 6-3.

Eerder op de dag had Sjeng Schalken al gewonnen van Harsh Mankad, eveneens in twee sets: 6-3 6-1. Het promotie-degradatieduel met India was zaterdag al beslist toen het dubbel Van Lottum/Verkerk Oranje op een beslissende 3-0-voorsprong had gebracht. Nederland handhaaft zich door de overwinning in de wereldgroep. Donderdag wordt geloot tegen welk land in februari in de eerste ronde moet worden aangetreden.

Duitsland valt uit wereldgroep

De malaise in het Duitse tennis heeft zondag geleid tot een smadelijke degradatie uit de wereldgroep van de Daviscup. Nadat Rainer Schüttler in drie sets had verloren van Max Mirnyi, was de 3-1 voorsprong voor Wit-Rusland en de Duitse nederlaag een feit.

Het is twintig jaar niet voorgekomen dat Duitsland geen deel uitmaakt van de tenniselite. Tsjechië verzekerde zich zondag van een plaats in de wereldgroep door Thailand met 4-1 te verslaan. In de afsluitende singlepartijen waren Tomas Berdych en Jirri Novak te sterk voor respectievelijk Danai Udomchoke en Paradorn Srichaphan.