PARIJS - Chelsea mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. De FIFA heeft de Engelse club donderdag geschorst voor het maken van transfers tot januari 2011.

Volgens de mondiale voetbalbond heeft Chelsea de regels overtreden rond het aantrekken van Gael Kakuta van het Franse Lens in 2007.

De FIFA acht Kakuta schuldig aan contractbreuk bij Lens. Chelsea zou de de Franse speler hiertoe hebben aangezet. Kakuta wordt voor vier maanden uitgesloten van officiële wedstrijden en moet een boete van 780.000 euro aan de Franse club te betalen.

Daarnaast werd de lijstaanvoerder van de Premier League opgedragen om Lens een bedrag van 130.000 euro ter compensatie over te maken.

Verklaring

"Chelsea is geschorst voor het aantrekken van nieuwe spelers, zowel nationaal als internationaal, voor de komende twee complete transferperiodes", luidde de verklaring van de FIFA.

"De FIFA acht het bewezen dat Chelsea de speler heeft aangezet tot contractbreuk", besluit de wereldvoetbalbond.

Beroep

Chelsea kan alleen in beroep gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS, meldde de FIFA. De Londense club liet enkele uren later verontwaardigd weten dat dat ook gaat gebeuren met alle middelen die ten dienste staan.

"Deze sanctie is zonder weerga op dit niveau en totaal buiten proportie gezien de gemaakte fout en de opgelegde boete", reageerde een woordvoerder.