MADRID - Ruud van Nistelrooij heeft in een interview met het Spaanse Marça aangegeven graag met Oranje naar het WK 2010 in Zuid-Afrika te willen.

 ''Ik wil vechten voor mijn plek in het Nederlands elftal om te spelen op het WK'', zei de spits die net terug is van een knieblessure waardoor hij negen maanden niet kon voetballen.

''Mijn eerste doel is weer belangrijk zijn voor Real Madrid'', onderstreepte Van Nistelrooij zijn ambities. ''Ik wil bewijzen dat een blessure als deze niet het einde van je carrière hoeft te zijn'', vervolgt de 64-voudig international.

De operatie aan zijn knie heeft Van Nistelrooij goed gedaan. De 33-jarige aanvaller heeft weer vertrouwen in de toekomst: ''Voor de blessure voelde ik me niet goed. Nu wel. De dokter die me geopereerd heeft, vertelde me dat ik zeker nog drie jaar kan spelen en geen problemen krijg wanneer ik stop."

Vertrekken

"Vertrekken naar een minder team was de makkelijkste optie geweest", weet de Brabander, maar dat is hij nooit van plan geweest. "Ik ga niet weg bij Real Madrid. Ik wil weten wat ik nog kan."

Volgens Van Nistelrooij is het een kwestie van tijd voor hij in topvorm is. "Fysiek voel ik me beter dan voor mijn blessure."

De spits scoorde in 64 interlands voor Oranje 33 keer.