AMSTERDAM - De nieuwe werkgever van Karsten Kroon, de Amerikaanse wielerploeg BMC, zal geen ProTour-licentie aanvragen. De formatie is daardoor afhankelijk van wildcards om te kunnen starten in de belangrijke wedstrijden.

Het besluit om geen deel uit te maken van de ProTour, moet niet worden uitgelegd als een gebrek aan ambitie, zo maakt sportief directeur John Lelangue van BMC duidelijk aan Cyclingnews.

Klassiekers

"Als je renners als Alessandro Ballan, Marcus Burghardt, Kroon en George Hincapie vastlegt, doe je in elke klassieker mee om de zege."

Lelangue meldt verder dat hij ’85 procent van de ploeg’ rond heeft. "Ik wacht nog op antwoord van sommige coureurs." BMC ontstond in 2008 als voortzetting van Phonak, de ploeg van de van zijn voetstuk gevallen Floyd Landis.

Ronde van Frankrijk

"In 2010 willen we meedoen om de winst in grote voorjaarskoersen. Hopelijk krijgen we een uitnodiging voor een van de drie grote ronden."

Doordat de ploeg de ProTour-status laat liggen, is het nog onduidelijk of BMC volgend jaar kan deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Kroon gaf na het tekenen van zijn contract aan te hopen dat hij in 2010 eindelijk weer eens naar de Tour kon gaan.