AMSTERDAM - Marko Pantelic kon woensdag nog niet meetrainen bij Ajax. De Servische aanwinst, die transfervrij overkomt van Hertha BSC, wacht nog op een werkvergunning.

"Daarom moet ik snel terug naar mijn land om dat te regelen. Maar binnen een paar dagen moet als het goed is alles in orde zijn."

Fysiek is Pantelic in ieder geval klaar om over anderhalve week tegen NAC Breda zijn debuut te maken voor Ajax. "Ik voel me volledig fit", zegt de aanvaller, van wie het contract in Berlijn deze zomer afliep.

"Mijn doel is om met Ajax veel te winnen en de fans een mooi seizoen te bezorgen."

Suarez

In de samenwerking met Luis Suarez en zijn landgenoot Miralem Sulejmani heeft Pantelic het volste vertrouwen. "Dat zijn uitstekende spelers en we kunnen elkaar alleen maar beter maken", verwacht de 30-jarige aanvaller, die in Amsterdam met rugnummer 9 gaat voetballen.

"Over Miralem kan ik me misschien een beetje ontfermen. Hij is nog jong en je moet elkaar niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld steunen."

Tiende club

Ajax wordt al de tiende club in de loopbaan van Pantelic, die zich niet overal even populair maakte. Bij Hertha beleefde hij met 45 goals in 114 wedstrijden zijn succesvolste periode, maar door zijn slechte verstandhouding met trainer Lucien Favre mocht hij de club uit de Duitse hoofdstad toch verlaten.