SANTA ROSA - Levi Leipheimer fietst vanaf komend wielerseizoen voor Team RadioShack. "Ik had ook andere mogelijkheden, maar ik heb ervoor gekozen om naar het beste team van de wereld te gaan", aldus de Amerikaanse wielrenner over de wielerploeg van Lance Armstrong.

Armstrong en Leipheimer fietsten tot voor kort allebei bij Astana. De zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk gaf eerder al aan graag renners mee te nemen naar zijn nieuwe team.

"Nog meer Amerikaanse wielrenners gaan binnenkort voor RadioShack tekenen", zei Leipheimer, die eerder voor Rabobank uitkwam.

Ook de Belgische wielrenners Gert Steegmans en Sébastien Rosseler rijden volgend jaar voor RadioShack. Dat heeft teammanager Johan Bruyneel bevestigd. Sébastien Rosseler verlaat Quick Step; Gert Steegmans had sinds zijn vertrek bij het kapitaalkrachtige Katoesja geen ploeg meer.

Boonen

De 28-jarige Rosseler, een betrouwbare luitenant van Tom Boonen, won dit jaar een etappe in de Vierdaagse van Duinkerken en een rit in de Ronde van België. Hij werd recent nog tweede bij het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

Spurter Gert Steegmans won in 2007 en 2008 een etappe in de Ronde van Frankrijk en schreef vorig jaar ook twee ritten in Parijs-Nice op zijn naam. Steegmans weigerde bij Katoesja een document te ondertekenen waarin stond dat een coureur die betrapt werd op doping, vijf brutojaarsalarissen moest terugbetalen. Daarop stelde de ploeg hem op non-actief.