ALKMAAR - AZ heeft door een zege zaterdagavond tegen Heerenveen (3-1) zijn hoge positie in de eredivisie verstevigd. In de Alkmaarderhout scoorden Elkhattabi, Van Galen (strafschop) en Perez voor AZ. Knopper maakte het doelpunt (1-1) voor de Friezen.

Vitesse - Roda JC: 1-1

Een week na het gelijkspel bij RBC veroverde Vitesse zaterdag voor eigen publiek tegen Roda JC het tweede winstpunt van de competitie. De Arnhemmers speelden met 1-1 gelijk. Mbamba opende de score in de 28e minuut, Kone maakte vlak voor rust de gelijkmaker.

FC Twente wint van RKC

FC Twente heeft zaterdagavond gewonnen van RKC. In Enschede werd het 2-1 voor de thuisclub.

Een blunder van doelman Khalid Sinouh van RKC Waalwijk heeft de wedstrijd overheerst. Hij nam een terugspeelbal van Serginho Greene in de tweede minuut veel te licht op, waardoor de thuisclub op voorsprong kwam.

Gedurende de rest van het matige duel bleven de beste kansen voor de Tukkers. De 2-1 zege dankzij de tegentreffer van Boutahar en de winnende van Christensen was daarom terecht.

Willem II wint op de valreep

Willem II heeft zaterdagavond op eigen veld gewonnen van FC Zwolle. Een minuut voor tijd maakte Mathijsen het winnende doelpunt, 2-1.

Kort voor rust was de formatie van trainer Wotte op voorsprong gekomen door Sjoekov. Na de hervatting maakte Hristov gelijk voor Zwolle.