DEN HAAG - Een blunder van ADO Den Haag-doelman Jansen heeft RBC Roosendaal zaterdagavond de onverdiende zege bezorgd in het Zuiderpark: 1-2.

Dertien minuten voor tijd liet doelman Jansen een vrije trap van Razic uit zijn handen glippen, waarna Molenaar van nabij de winnende treffer kon intikken. "Daarna was het vertrouwen meteen weg," moest ADO Den Haag-trainer Israel later constateren. "Dat was een knauw. Die schok zijn we niet meer te boven gekomen."

Een onverdiende zege voor RBC, vond ook trainer Maaskant. "Ik had me al neergelegd bij een gelijkspel, omdat we niet goed hebben gespeeld. Daarom was ik al tevreden met een punt."

Ondanks de matige start nam RBC na ruim een half uur tegen de verhouding in de leiding. Youssouf, die al een keer de paal had geraakt na een droge, diagonale knal en ook al eens net naast had geschoten, trof uit de draai eindelijk wel het net: 0-1. Het was de beloning voor zijn voortdurende bedrijvigheid in de punt van de aanval van RBC, waar de Haagse centrale verdedigers Ros en Van As hun handen vol hadden aan hun Deense opponent.

De Roosendaalse voorsprong was verre van verdiend, omdat ook ADO Den Haag een aantal goede mogelijkheden had gekregen om de score te openen. Van der Gun kopte evenwel vlak voor doelman Aerts net naast, Budde schoot eerst recht in de handen van de Roosendaalse doelman en daarna kopte hij nog eens rakelings over. Zoals ook Hofstede een kans kreeg, maar hij werd gestuit door doelman Aerts. Even voor rust was Cales nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn knal op de verste paal afketsen.

Waar ADO Den Haag voor rust niet slaagde, daar lukte het wel kort na rust. De Hagenaars kozen eindelijk agressief voor de aanval, wat meteen werd beloond. Op aangeven van Carrilho, die voor rust in aanvallend opzicht onzichtbaar was gebleven uit respect voor zijn directe tegenstander Ikedia, kon Hofstede de gelijkmaker intikken (1-1).

Hoewel de betere kansen voor ADO Den Haag waren, betekende de blunder van Jansen de winst voor RBC, nadat even tevoren nog een vrije trap van Razic via de vingertoppen van de doelman op de kruising was beland.