AMSTERDAM - Axel Witsel is tot 23 november geschorst. De Belgische voetbalbond KBVB strafte de middenvelder van Standard Luik voor de harde charge waarmee hij een been brak van Anderlecht-speler Marcin Wasilewski.

De schorsing houdt in dat Witsel tien competitieduels en een bekerduel langs de kant staat. Daarnaast kreeg hij een boete opgelegd van 2500 euro.

Belgisch international Witsel, vorig jaar tot beste speler verkozen in zijn land, heeft tot donderdag de tijd om in beroep te gaan.

De overtreding leidde tot veel commotie in België. Zo ontvingen Witsel en aanvoerder Steven Defour, die zijn teamgenoot na afloop in bescherming nam, doodsbedreigingen.

Eduardo

De Europese voetbalunie UEFA heeft aanvaller Eduardo van Arsenal voor twee duels in de Champions League geschorst naar aanleiding van zijn overdreven valpartij tegen Celtic.

Eduardo liet zich op 26 augustus in het tweede kwalificatieduel voor de groepsfase heel gewillig vallen toen hij doelman Artur Boruc van Celtic wilde passeren. Op de tv-beelden was duidelijk te zien dat de keeper de Kroaat niet raakte.

Strafschop

Arsenal, dat het eerste duel bij Celtic al met 2-0 had gewonnen, kreeg voor de 'Schwalbe' een strafschop en won het tweede duel uiteindelijk met 3-1. Eduardo benutte de aan hem toegekende strafschop zelf.

De UEFA strafte de aanvaller wegens misleiding van de arbiter. Arsenal mist hem nu in de duels tegen Standard Luik en Olympiakos. In het derde groepsduel tegen AZ is hij weer speelgerechtigd.