MIAMI - Formule 1-coureur Felipe Massa zal volledig herstellen van het zware hoofdletsel dat hij opliep bij zijn crash eind juli in Hongarije.

Dat maakte Ferrari dinsdag bekend na uitgebreid medisch onderzoek van de Braziliaan in de Amerikaanse stad Miami. De Italiaanse renstal sluit echter uit dat Massa dit seizoen terugkeert in de rode bolide.

''We hebben de positieve resultaten met grote blijdschap ontvangen. We kunnen voor 100 procent rekenen op Felipe bij de start van volgend raceseizoen'', luidde een persverklaring van Ferrari.

Wie nu de laatste vijf races in het tweede stoeltje van Ferrari plaatsneemt, is nog onduidelijk. Teambaas Stefano Domenicali zou een besluit nemen na de uitkomst van de medische check van Massa.

Badoer

De 'Scuderia' is ontevreden over de verrichtingen van Luca Badoer, die Massa de vorige twee races verving en opviel door klungelig rijgedrag.

Massa ondergaat binnen enkele dagen plastische chirurgie aan zijn gehavende gezicht. ''Na die ingreep kan Felipe beginnen met lichaamsoefeningen en geleidelijk aan werken aan zijn volledige herstel'', aldus Ferrari.

Een metalen springveer van ongeveer één kilogram schoot tijdens de kwalificatierace voor de GP van Honagrije los van de bolide van Rubens Barrichello en sloeg keihard tegen de helm van Massa. De coureur raakte tijdelijk buiten bewustzijn en lag dagen in het ziekenhuis.