AMSTERDAM - Franck Ribéry denkt dat Bayern München niet presteert door de strenge werkwijze van Louis van Gaal. Dat zegt de Franse spits dinsdag in een interview met het tijdschrift France Football.

 "Ik heb het gevoel dat het team niet vrijuit speelt. Er is geen vertrouwen en het is allemaal te serieus."

De Franse vedette van Bayern noemt Van Gaal een harde, veeleisende coach, die de discipline streng bewaakt.

"Hij is heel serieus, lacht zelden en is een man van principes", klaagt Ribéry over zijn nieuwe trainer. "Er is al wat spanning tussen ons geweest. We voelen elkaar niet aan."

Real Madrid

Ribéry lijkt met zijn uitspraken aan te geven dat hij zijn langste tijd in Beieren wel heeft gehad. In de zomer waren er hardnekkige geruchten dat hij naar Real Madrid zou vertrekken en de Spaanse grootmacht deed ook zijn best om Ribéry los te weken, maar Bayern werkte niet mee.

"Geloof me, als ik echt weg had gewild, dan was ik gegaan en had je van me gehoord", stelt Ribéry in het interview, dat een dag na het verstrijken van de transferdeadline verschijnt.

"Ik wil bij het best mogelijke team spelen om titels te winnen. Dat motiveert me. Vandaag bij Bayern, morgen misschien ergens anders."

Voorcontract

Dat hij al een voorcontract heeft getekend om volgend seizoen alsnog naar Madrid te verkassen, verwijst de creatieve Fransman naar het rijk der fabelen. Toch is Spanje voor hem het beloofde land. "Op een dag zal ik in de Primera Division spelen", belooft hij.

Tot die tijd richt hij zich echter volledig op Bayern en het Franse team, dat zich nog moet kwalificeren voor het WK. Het aankomende WK-kwalificatieduel tegen Servië kan bepalen of Les Bleus zich direct plaatsen, op een play-off aangewezen zijn of zelfs plaatsing voor het WK mislopen.

"Ik wil naar Zuid-Afrika. Ik wil niet eens nadenken over uitschakeling of play-offs. Dat zou een nachtmerrie zijn en ik zou mijn huis niet meer uit durven."