AMSTERDAM - Ajax heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt met twee Brazilianen versterkt. Aanvaller Kerlon Mauro Souza (21) komt op huurbasis over van Internazionale en de Amsterdamse club leent middenvelder Zé Eduardo (18) van Maga Esporte Club SC.

De bedoeling is dat ze eerst bij Jong Ajax in actie komen.

De komst van Kerlon Mauro Souza kost Ajax niets. Internazionale betaalt ook het komende seizoen het salaris van de Braziliaanse balkunstenaar.

De Amsterdamse club heeft wel een optie tot koop bedongen. Kerlon verwierf wereldwijde bekendheid als Foquinho (zeehond) omdat hij vaak met de bal op zijn hoofd spectaculair door de defensie van de tegenstander slalomde.

Belofte

Kerlon belandde als grote belofte via Chievo Verona bij Internazionale, dat de Braziliaanse jeugdinternational tot 2012 vastlegde.

De aanvaller brak wegens een zware enkelblessure echter nooit door bij de kampioen van Italië. Kerlon is net als Zé Eduardo door de medische keuring in Amsterdam gekomen.

Het talent Zé Eduardo debuteerde vorig seizoen voor Cruzeiro en speelt ook in de nationale Braziliaanse ploeg voor spelers tot 20 jaar. Hij begint net als Kerlon bij Jong Ajax.

Pantelic

Ajax maakt voor dinsdag 18.00 uur, als de transfermarkt sluit, waarschijnlijk ook de komst van Marko Pantelic definitief bekend. De bijna 31-jarige centrumspits uit Servië ondergaat dinsdagochtend het tweede deel van de medische keuring.

De aanvaller komt transfervrij over van Hertha BSC, voor wie hij 44 keer in 109 competitieduels scoorde.